Alle informatie over Eindhoven Airport
die u als bewoner wilt weten
voor uw reactie... klik hier
Om snel een overzicht te hebben van de inhoud van de site plaatsen we de link naar de "sitemap" direct rechts bovenaan.
Zoek op de site:Volg BOW nu ook op Twitter:
 
Risicokaart

Bekijk hier hoeveel risico's er in uw woonomgeving zijn: www.risicokaart.nl


Voor meer risico's, zie hier: landing vliegtuig
Ledenflyer
 

 
klik door naar:


(Beraad Vlieghinder Moet Minder)
 
 

September 2008: Omwonenden stappen uit Schipholoverleg

 

Omwonenden stappen uit Schipholoverleg (ANP/Novum)

Omwonenden van Schiphol stappen uit het overleg over de uitbreiding van de luchthaven. Dat heeft Erwin von der Meer, voorzitter van het platform dat het overleg voert, vrijdag gezegd. De omwonenden zijn ontevreden over de manier waarop het vliegtuiglawaai in de toekomst wordt gemeten. Die aanpak is nadelig voor de omwonenden, zeggen ze.

Von der Meer vreest dat de omwonenden in de nabije toekomst hun wettelijke bescherming tegen geluidsoverlast verliezen. "Er zijn dan geen lokale normen meer waarop de bewoners en de gemeenten zich kunnen beroepen als het lawaai uit de hand loopt."

In het overleg zitten Schiphol, Luchtverkeersleiding Nederland, KLM, regionale bestuurders en een delegatie van bewonersvertegenwoordigers.

Microfoons
Momenteel wordt dat met een soort microfoons op 35 punten rond de luchthaven gedaan. Per jaar mogen die microfoons een beperkte hoeveelheid vlieglawaai opvangen, als de grens op een bepaalde locatie wordt bereikt, moeten de vliegtuigen over een andere locatie vliegen.

Dit systeem gaat nu op de schop. Hierdoor zouden meer vliegtuigen over kunnen vliegen zonder dat de normen worden overschreden.

Steunen
GroenLinks en Stichting Natuur en Milieu zeggen vrijdagavond de bewoners in hun besluit te steunen. Volgens hen zijn de bewoners onterecht met een probleem opgezadeld dat de politiek op had moeten lossen.

GroenLinks zegt dat politici de wet moeten handhaven in plaats van steeds een nieuw meetsysteem te introduceren.