BOW BOW
Het scherm hierboven geeft de routes aan van vliegtuigen die met een mode S/ADS-B transponder zijn uitgerust. Dit zijn bijna alle civiele vliegtuigen en enkele (ingehuurde) militaire vliegtuigen. De signalen van deze transponders worden opgevangen en verwerkt door een SBS1 Virtual Radar van Kinetic Avionics Ltd, die door de BOW is aangeschaft.

Het scherm wordt in principe elke minuut ververst. Routes van vliegtuigen die stijgen zijn met een blauwe kleur aangegeven, routes van vliegtuigen die dalen met een bruine kleur. Als de hoogte constant is, wordt de route met een witte kleur aangegeven. Bij de actuele positie van het vliegtuig staan zes gegevens: eerst een code, de naam van de vlucht en weer een code, daarna de koers (in graden), de snelheid (in knots) en de hoogte (in voet).

Het wegennet in de regio is aangegeven met behulp van grijze lijnen; de witte lijn is de Belgisch-Nederlandse grens.

NB. Bij nieuwere versies van Internet Explorer (9 en 10) wordt het radarbeeld niet altijd 'ververst'. Om dat op te lossen dient u het volgende te corrigeren in de instellingen van uw Internet Explorer browser:

Via 'tools' -> 'internet options' moet u de settings van de 'Browsing history' veranderen. De tab 'temporary internet files' bevat een lijstje 'check for newer versions of stored pages', waarop standaard de optie 'automatically' is aangevinkt. Dat moet u veranderen in 'every time I visit the webpage'.

Succes.

Testversie © 2007 K. Kopinga 
Belangenvereniging Omwonenden Welschap
© copyright | Scipned Beheersysteem | Cogem Website-ontwerp