BOW BOW
Belangenvereniging Omwonenden Airport Eindhoven
Eindhovens Dagblad, 5 augustus 2009

Geluidszone vliegveld is vernietigd


EINDHOVEN - De staatssecretaris van Defensie en de minister van Milieu moeten een nieuw, beter gemotiveerd besluit nemen over de geluidszone die geldt voor het militaire vliegveld Eindhoven. De geldende geluidszone, die in 2007 is vastgesteld, is mogelijk te ruim.

Dat heeft de Raad van State besloten in een beroep dat onder meer de vereniging Belangenbehartiging Omwonenden Welschap (BOW) hebben ingesteld. Tegen de uitspraak is geen hoger beroep mogelijk.

De Raad van State heeft de geldende geluidszone vernietigd. Staatssecretaris De Vries en minister Cramer moeten een nieuw besluit nemen. Om te voorkomen dat in de tussentijd geen geluidsnormen gelden, heeft de Raad van State met onmiddellijke ingang een tijdelijke geluidszone ingesteld. De geluidszone bepaalt hoeveel vliegtuigen mogen landen en starten. In het besluit van 2007 hebben staatssecretaris en minister niet duidelijk gemaakt 'in hoeverre de omvang van de geluidszone is gerechtvaardigd in verband met de sluiting van andere militaire vliegvelden'.

BOW-voorzitter Kopinga 'is blij' met de uitspraak, die volgens hem ook gevolgen heeft voor de civiele vluchten.

 
 


Belangenvereniging Omwonenden Welschap
© copyright | Scipned Beheersysteem | Cogem Website-ontwerp